Mai névnap

Megemlékezésre méltó a mai névnap

Érdemes kihasználni minden lehetőséget arra, hogy kicsit átadjuk magunkat az ünneplés hangulatának. Az esély erre jóformán folyamatosan adott a mai névnap által. Minden nap ugyanis valaki megszólításának az ünnepe. Ezen szokás valamikorra a középkor idejére vezethető vissza. Kevésbé az a fontos ugyanakkor, hogy honnan indult a történet, mert megéri inkább arra fókuszálni, miként éljük meg.

A mai névnap pontosabban egy aktuális névnap gyakran többször is megjelenik az év során.

Ilyenkor mindenkinek a saját döntése, hogy melyiket helyezi előtérbe.

Aki nem vonja meg magától a jót, az kihasználja mindegyik esélyt arra, hogy kicsit ünnepeljen. Itt nem kell feltétlenül nagy mulatozásra gondolni, bár ez sem ritka családtól, hagyománytól függően.

A mai névnap alkalmával gyakran bőven elég egy kedves gesztusként történő köszöntés. Este leülni a barátokkal némi italozásra, vagy saját magunkat megtisztelni egy kevés pihenéssel már önmagában sokat adhat. A mai névnap esetében megvan az a varázs, hogy mi döntjük el, mit tartunk elégnek. Az élet elég gyorsan elrohan és egy bizonyos kor után csak azt vesszük észre, hogy egymást váltják az ünnepek.

Ha szeretnénk olykor megálljt parancsolni ennek a rohanásnak, akkor a mai névnap kihasználása remek apropót kínál erre. Bátran tartsunk a hűtőben egy pezsgőt vagy más számunkra kellemes italt és amikor eljön az idő akkor bontsuk fel. Ha a mindennapi bevásárlás során látunk egy kedves kis ajándékot, amiről úgy gondoljuk, hogy ismerősünk biztosan örülne neki, akkor bármilyen kis érték ellenére a mai névnap ajándéknak biztosan megteszi az.